Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
OTVORENO

Glavašević optužio i Oreškovića i Plenkovića zbog diskriminacije

Tema emisije Otvoreno na HTV-u bio je Nacionalni plan za borbu protiv diskriminacije

U emisiji su gostovali pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić, SDP-ov Bojan Glavašević i  član Radne skupine za izradu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije Ivan Zvonimir Čičak.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić istaknula je da je njen pravni savjetnik primjetio da je iz dokumenta izbačeno 30-ak mjera.

"Nisu se spominjale spolne manjine i reproduktivna prava kao ni diskriminacijski sadržaji u školama kao ni nasilje na ženama. Danas je bio odbor i vodila se rasprava po konceptu koji je nedefiniran."

Ljubičić je istaknula kako u samom radu radne skupine postoje nesuglasice o tome koja je njihova uloga te tko na kraju donosi odluke.

Član Radne skupine za izradu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije Ivan Zvonimir Čičak unatoč kritikama kazao je da iz dokumenta nije ništa izbačeno već da se on radi na temelju prethodnih mjera.

"Mi radimo samo na temelju toga. Ništa nije izbačeno sve je ostalo", poručio je Čičak, a prenosi HRT.

SDP-ov Bojan Glavašević je kazao kako se ljudska prava u Hrvatskoj zadnjih godina sve više krše, a prije, kaže, nije bilo tako. Za sve krivi aktualnu i bivšu Vladu.

"Hrvatska je izabrana u vijeće ljudskih prava na temelju nekih platformi. Ona je bila točka zajedništva politike RH. Ona je zapovijedala da se određena razina ljudskih prava ne smanjuje. Bojim se da svjedočimo posljedice nekonzistentne politike vlade Andreja Plenkovića, a onda i vlade prije nje", rekao je Glavašević.

1503053459 - 18.08.2017 12:50:59