Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
DOGOVOR PREDSJEDNICE I PREMIJERA

Evo tko su novi veleposlanici Hrvatske u Francuskoj, Estoniji, Kataru...

Početkom idućeg mjeseca trebali bi se dogovoriti i o drugih 15-ak preostalih veleposlanika koji će biti zamijenjeni jer im istječu mandati

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković, donijeli su odluku o veleposlanicima koji će predstavljati Hrvatsku u nekim od ključnih država.

Filip Vučak, donedavni veleposlanik pri Svetoj Stolici u Vatikanu, od 1. rujna diplomatsku karijeru nastavit će u Francuskoj. Vučak je dugo u diplomaciji, još od vremena bivšeg Tuđmanova ministra vanjskih poslova Mate Granića.

Isti dan predsjednica je donijela i odluku da s 1. rujnom novi veleposlanik u Beogradu postane Gordan Bakota.

U novoj turi diplomata, koju su dogovorili premijer i predsjednica, je i Petar Ljubičić, koji je 26. srpnja postao novi veleposlanik u Indiji.

Još jedan iskusni diplomat imenovan je u veleposlanstvu u Slovačkoj. Riječ je o Aleksandru Heini. Predsjednica je opozvala i dosadašnjeg veleposlanika u Finskoj koji je obavljao i poslove veleposlanika u Estoniji, Krešimira Kopčića, njega će naslijediti nekadašnji savjetnik predsjednice Josip Buljević.

Bivši načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske, Drago Lovrić, kažu izvori s Pantovčaka, trebao bi postati novi veleposlanik u Kataru. I Buljević i Lovrić su predsjedničin izbor.

Početkom idućeg mjeseca trebali bi se dogovoriti i o drugih 15-ak preostalih veleposlanika koji će biti zamijenjeni jer im istječu mandati, piše Jutarnji.

1503510139 - 23.08.2017 19:42:19