Home

 (photo: fah/Direktno)
Izvor slike: fah/Direktno
povratak otpisanog

ANKETA Čehok poremetio planove u Varaždinu, tko će pobijediti?

Ulaskom bivšeg gradonačelnika u utrku profiliralo se nekoliko uistinu jakih kandidata. HDZ i SDP nakon dugo vremena računaju na dobar rezultat u Varaždinu

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u utorak je najavio da na predstojećim lokalnim izborima kreće po četvrti gradonačelnički mandat s nezavisnom listom "Glas za Varaždin".

Čehok je na konferenciji za novinare u Varaždinu naglasio da se vraća nakon šest godina, predvodeći "neovisnu nadstranačku široku koaliciju građana".

Bivši gradonačelnik ostavku je dao 2011. zbog pokretanja istraga i sudskog procesa s optužbom da je Grad Varaždin oštetio za oko 50 milijuna, odnosno da je pogodovao tvrtkama lokalnog moćnika Davora Patafte.

Čehok će tako zakomplicirati situaciju u Varaždinu, gdje se već pojavilo nekoliko jakih kandidata. Dodajmo da se aktualni gradonačelnik, HNS-ov Goran Habuš, neće kandidirati.

Na njegov tron planira zasjesti SDP-ov Alen Kišić. U dobar rezultat nakon dugo vremena vjeruje HDZ, čiji kandidat Damir Habijan vjeruje da može postati prvi čovjek Varaždina.

Habijan je u fokusu javnosti ostao i nakon sukoba s Hrastovim Ladislavom Ilčićem koji će se također kandidirati za gradonačelnika.

Ne treba zaboraviti ni Nataliju Martinčević iz Čačićevih Reformista. U bitku za Varaždin idu i kandidatkinja Hrvatske stranke svih kajkavaca Mirjana Kolarek Karakaš i odvjetnik Vlado Sevšek, koji je branio upravo Ivana Čehoka.

Stranka Pametno također je nominirala svog kandidata, a riječ je o Dariju Carevu.

U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiva gradonačelnička utrka za Varaždin. Stoga pitamo Vas, poštovani, čitatelji, tko će po Vašem mišljenju postati novi gradonačelnik Varaždina?

 
1503053339 - 18.08.2017 12:48:59